De top 10 beste tandpasta van 2024

Vergelijk de beste gezondheidsproducten op GezondheidPlaza.nl

Wil jij steeds duurzamer en gezonder leven? En ben je daarom op zoek naar de beste tandpasta van dit moment? Dan zit je in dit artikel maar al te goed. In dit artikel vind je namelijk een complete top 10 van de beste tandpasta.

Daar blijft het echter niet bij. Wij voorzien je ook nog van handige informatie. Weet je bijvoorbeeld al waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste tandpasta? En weet je wat de belangrijkste criteria zijn tijdens het uitzoekproces? De antwoorden op deze vragen vind je verderop in dit artikel. Eerst laten we je graag kennismaken met de top 10 beste tandpasta.

Aangepast op: 4 aug. 2023

Inhoudsopgave

De top 10 tandpasta

1. Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta Voordeelverpakking 4x75ml

Deze voordeelverpakking bevat 4 tubes van elk 75ml. De professionele formule heeft een verfrissende smaak en is vrij van SLS. Het bevat fluoride voor een extra bescherming tegen gaatjes en fluoride tegen tandbederf. Oral-B Pro-Expert Professional Protection biedt je de ultieme verzorging voor je gebit. Deze tandpasta bevat een geavanceerde formule die je tanden en tandvlees 24 uur per dag beschermt tegen plak en andere schadelijke invloeden. De tandpasta is vrij van schadelijke SLS en bevat fluoride voor optimale bescherming tegen gaatjes en tandbederf. De frisse smaak zorgt voor een aangenaam gevoel in je mond. Met deze voordeelverpakking krijg je 4 tubes tandpasta van elk 75ml. Deze tandpasta richt zich op en beschermt de 8 punten die tandartsen het meest controleren: tandvleesproblemen, gevoeligheid, gaatjes, tandplak, verkleuringen, slechte adem, tandsteen en erosie van het tandglazuur. Deze formule is zo ontwikkeld dat je dagelijks optimaal profiteert van de bescherming die de tandpasta biedt. Met deze tandpasta heb je de ultieme verzorging voor je gebit.

2. Crest 3D White Brilliance Toothpaste Tandpasta voor Wittere Tanden en Intensieve Bleek- en Glazuurbehandeling Tandpasta

Deze tandpasta helpt bij het verwijderen van oppervlakkige vlekken en verkleuringen. De tandpasta bevat een speciale formule die helpt om uw tanden en glazuur schoon te houden. Hij bevat fluoride om het tandbed te versterken en te beschermen. De 3D White Brilliance biedt een unieke beleving waarbij je je tanden voelt stralen en je glimlach verzorgd aanvoelt. De Crest 3D White Brilliance is speciaal ontworpen om je tanden en glazuur intensief te bleken. Deze tandpasta bevat een speciale formule met enzymen en actieve ingrediënten die helpen bij het zachtjes verwijderen van plaque, verkleuringen en oppervlakkige vlekken. De tandpasta is ook vetvrij en bevat fluoride ter versterking en bescherming van het tandbed. Na gebruik voel je je tanden en glazuur schoner en stralender aan. Door gebruik te maken van deze tandpasta, kun je je glimlach weer laten stralen.

3. Aquafresh Freshmint Tandpasta voor een frisse adem voordeelverpakking recyclebare plastic tube en dop -5 x 75ml

Deze voordeelverpakking bevat vijf tubes van elk 75ml en een recyclebare plastic dop, die gemakkelijk te openen en te sluiten is. Deze innovatieve verpakking is duurzaam en biedt een optimale bescherming van de tandpasta. Aquafresh Freshmint heeft een milde, frisse smaak met mintaroma's die je adem heerlijk fris maakt. Het bevat ook fluoride om je tanden te helpen beschermen tegen gaatjes. De tandpasta is ook verrijkt met calcium en fosfor om tandplak en tandsteen te helpen voorkomen, waardoor je je tanden en tandvlees gezond kunt houden. *Suikerzuurbescherming helpt de mondgezondheid te helpen behouden door het verminderen van schadelijke orale bacteriën die suikerzuur produceren en plak en tandsteen vormen. Aquafresh Freshmint Tandpasta biedt een 3-in-1 formule voor het hele gezin, met frisse smaak, fluoride om te helpen gaatjes te voorkomen en Suikerzuur Bescherming* voor een gezonde mond. Kies voor deze voordeelverpakking met vijf recyclebare plastic tubes en een dop voor optimale bescherming van je tandpasta.

4. Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta Voordeelverpakking 12 x 75ml

De voordeelverpakking van Oral-B Pro-Expert Professional Protection bevat 12 tubes van 75ml. Deze tube biedt een optimale poetservaring met een frisse smaak die uw tanden en tandvlees gezond houdt. Het is ook verrijkt met een speciale formule die extra verzorging biedt voor uw tanden. Het bevat fluoride dat helpt bij het voorkomen van gaatjes en de verzwakking van tandglazuur. Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta Voordeelverpakking 12 x 75ml biedt een krachtige formule die een beschermend schild creëert rondom uw tanden dat 24 uur bescherming biedt tegen tandplak. De formule vermindert tandplak en verkleuringen, terwijl het de gezondheid van uw tandvlees verbetert. Bovendien bevat de tandpasta een speciale mix van ingrediënten die uw mond fris en gezond houden. De tandpasta is ook geschikt voor gevoelige tanden en tandvlees en biedt een optimale poetservaring.

5. Prodent Cool Mint Tandpasta 12 x 75 ml Voordeelverpakking

De Prodent Cool Mint tandpasta is speciaal ontwikkeld om je tanden schoon te maken. Het bevat pepermuntolie en fluoride, waardoor je gaat stralen na het poetsen. De frisse smaak van pepermunt maakt het poetsen nog leuker. Deze voordeelverpakking bevat 12 tubes van 75 ml, waardoor je lange tijd vooruit kunt. De tandpasta is niet alleen goed voor je tanden, maar ook voor je algehele mondgezondheid. De Prodent Cool Mint tandpasta heeft een kalmerende werking op je tandvlees. Het helpt om irritatie te verminderen en je gebit en tandvlees gezond te houden. De verfrissende smaak zorgt voor een frisse adem en een schoon gevoel. Deze voordeelverpakking is een ideaal cadeau voor iedereen die van een frisse adem en mooie tanden houdt. Deze tandpasta is ook verkrijgbaar in andere smaken, zodat je een keuze kunt maken die bij jou past.

De top 5 beste tandpasta

Heb je in de top 5 al de beste tandpasta gevonden? Of wil je graag nog even verder kijken? Wij hebben een complete top 10 voor je samengesteld, dus neem ook onderstaande reviews even door. Mogelijk vind je hier de tandpasta die het beste op jouw wensen aansluit.

6. Colgate Caries Protection Tandpasta 6 x 75 ml Voordeelverpakking

Colgate Caries Protection Tandpasta 6 x 75 ml Voordeelverpakking biedt een betrouwbare bescherming tegen gaatjes en tandhalzen voor het hele gezin. De unieke formule met actieve fluoride en vloeibare calcium helpt het gebit te versterken en de mond fris en schoon te houden. Deze tandpasta is klinisch bewezen en is verpakt in een recyclebare tube. Het gebruik van Colgate Caries Protection tandpasta is eenvoudig: poets twee keer per dag je tanden met deze tandpasta voor een optimaal resultaat. Deze voordeelverpakking bevat 6 tubes van 75 ml, wat betekent dat je voor lange tijd voorzien bent van een effectief product. Met deze tandpasta krijg je een heldere glimlach, een fris gevoel en een gezondere mond. Daarnaast biedt het een langere bescherming tegen gaatjes en tandhalzen dan een reguliere tandpasta.

7. Elmex Junior 5-12 jaar Kindertandpasta 6 x 75ml Voordeelverpakking

De elmex® Anti-Cariës Junior 5-12 jaar Kindertandpasta is speciaal samengesteld voor kinderen van 5-12 jaar. Het bevat een milde smaak en is gemakkelijk te gebruiken. Het is gemaakt met een effectieve formule dat een zachte reiniging biedt zonder de tanden te beschadigen. De voordeelverpakking bevat 6 tubes van 75ml, waardoor u langer van het product kunt genieten. De elmex® Anti-Cariës Junior 5-12 jaar Kindertandpasta, met aminfluoride, biedt een effectieve cariësbescherming voor nieuwe en bestaande tanden. Het vormt een beschermende mineraallaag rond de tanden en helpt mineralen in het tandglazuur herstellen. Daarnaast is het speciaal samengesteld voor kinderen van 5-12 jaar, met een milde smaak. Het biedt een effectieve reiniging zonder de tanden te beschadigen. De voordeelverpakking bevat 6 tubes van 75ml, waardoor u langer van het product kunt genieten. Vraag uw tandarts of mondhygiënist om meer informatie over de voordelen van elmex® Anti-Cariës Junior 5-12 jaar Kindertandpasta.

8. Smilekit V34 Colour Corrector Serum Witte Tanden Paarse Tandpasta Teeth Whitening Hismile

Smilekit V34 is de perfecte combinatie van krachtige en natuurlijke ingrediënten, waarvan bewezen is dat ze je tanden witter maken. De Color Corrector Serum geeft je tanden een boost, terwijl de Witte Tanden Paarse Tandpasta je tanden een diepe reiniging geeft. Met behulp van de Hismile technologie wordt de tandpasta direct verwerkt in de kleur van je tanden, waardoor je tanden een natuurlijke witte kleur krijgen. De Smilekit V34 is eenvoudig te gebruiken en je kunt het resultaat al binnen 2 minuten zien. Je krijgt een directe whitening boost, een verzorgde glimlach en een frisse adem. De gel bevat geen schadelijke ingrediënten, zoals fluoride of triclosan, en is vrij van parabenen. Daarnaast is de formule 100% cruelty-free, wat betekent dat er geen dierproeven mee zijn gedaan. Met de Smilekit V34 wordt het eenvoudig om je tanden stralend wit te maken. Je krijgt direct resultaat, een verzorgde glimlach en een frisse adem. Met de krachtige en natuurlijke ingrediënten uit de Color Corrector Serum en Witte Tanden Paarse Tandpasta, en de Hismile technologie, heb je binnen 2 minuten de mooiste glimlach.

9. Oral-B Tandpasta Voordeelverpakking 3D White Vitalize 4 x 75 ml

Met het unieke, geavanceerde formule reinigt de tandpasta op een milde manier je tanden, verzacht je tandvlees en verwijdert tot 87% van de oppervlakkige verkleuringen. Bovendien begint de whitening na slechts 1 poetsbeurt. Deze voordeelverpakking bevat 4 tubes van 75 ml, die elk een unieke en licht zoete smaak hebben. De innovatieve Oral-B 3D White Vitalize is de perfecte tandpasta voor een dagelijkse reiniging van je tanden. De unieke formule is rijk aan fluoride en heeft een verfrissende smaak. Deze tandpasta helpt niet alleen bij het verwijderen van oppervlakkige verkleuringen, maar biedt ook een betere bescherming tegen cariës. Oral-B 3D White Vitalize tandpasta is de perfecte keuze voor een gepolijste, witte glimlach. De voordeelverpakking bevat 4 tubes van 75 ml met een licht zoete smaak. Deze tandpasta is klinisch bewezen en verwijdert tot 87% van de oppervlakkige verkleuringen na slechts 1 poetsbeurt. De innovatieve formule reinigt je tanden op een milde manier, verzacht je tandvlees en biedt ook een betere bescherming tegen cariës. Geniet van een stralende glimlach met de Oral-B 3D White Vitalize tandpasta!

10. Elmex Sensitive Tandpasta 4 x 75ml Voor Gevoelige Tanden Voordeelverpakking

De tandpasta bevat de unieke elmex® formule, waardoor het helpt om gevoelige tanden te beschermen tegen pijn. Het bevat ook fluor, wat helpt bij het versterken van het tandglazuur. De tandpasta is verrijkt met calcium en fosfaten voor extra bescherming tegen het verlies van tandmineralen. De Elmex Sensitive Tandpasta is verpakt in een voordeelverpakking van 4 tubes, waardoor je een lange tijd voorzien bent van deze effectieve mondverzorgingsoplossing. De tandpasta heeft een zachte smaak en geeft een verfrissende, aangename sensatie bij het poetsen. Na het poetsen voelen je tanden schoon en glanzend aan. Geniet van een frisse adem en een stralend wittere glimlach. Met de Elmex Sensitive Tandpasta 4 x 75ml Voordeelverpakking krijg je een effectieve mondverzorgingsoplossing voor gevoelige tanden. De unieke elmex® formule biedt klinisch bewezen bescherming tegen pijn, terwijl fluor, calcium en fosfaten zorgen voor extra bescherming tegen het verlies van tandmineralen. De tandpasta heeft een zachte smaak en geeft een verfrissende, aangename sensatie bij het poetsen. Geniet van een frisse adem en een stralend wittere glimlach met de Elmex Sensitive Tandpasta 4 x 75ml Voordeelverpakking.

Geoffrey

In mijn leven heb ik al voldoende mensen ongezond zien leven. Enkele van deze mensen werden ernstig ziek en konden daardoor niet het door hun gedroomde leven leiden. Dit was voor mij reden nummer 1 om zo gezond mogelijk te leven. Om dit voor elkaar te krijgen, heb ik mij in veel gezondheidsproducten verdiept. Mede daardoor ben ik in staat om jou op gezondheidplaza.nl van de beste adviezen te voorzien!

6 jan. 2023

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt absoluut van 100% betrouwbaar uitgaan bij deze test. Wij hebben deze test volledig onafhankelijk uitgevoerd, waardoor we niet beïnvloed zijn door andere partijen.

Het advies is om de beste tandpasta bij een specialist te kopen. Dit maken wij graag zo makkelijk mogelijk voor je. Klik op één van de buttons in dit artikel en je kunt direct de gewenste tandpasta kopen.

Tijdens onze test hebben wij kritisch naar de verschillende tandpasta gekeken. Elke tandpasta hebben wij op dezelfde punten beoordeeld, waardoor wij een eerlijke vergelijking hebben gemaakt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de prijs, de kwaliteit en de algehele samenstelling.

Onze conclusie over tandpasta

Het kiezen van een tandpasta hoeft helemaal geen moeilijke taak te zijn. Met de juiste kennis en de top 10 lijst in deze artikel zijn zij zeker op de goede weg voor het vinden van een tandpasta die aan hun behoeften voldoet. Er moet rekening mee worden gehouden dat tandpasta niet alleen bedoeld is om tandplak te verwijderen, maar ook om het gebit te beschermen. Het is dus van belang dat zij de ingrediënten checken voordat zij een aankoop doen. Als zij er nog vragen over hebben kunnen zij altijd contact maken met ons voor meer informatie.

Belangrijkste aandachtspunten bij het vergelijken van tandpasta

Heb je de wens om de beste tandpasta te kopen? En wil je met dit product graag een stuk gezonder leven? Je hebt groot gelijk! In de afgelopen jaren is overduidelijk gebleken dat de tandpasta het nodige te bieden heeft.

Maar, hoe vind je nou de beste tandpasta? Om het antwoord op die vraag te vinden, hebben wij deze korte koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken we wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij het vergelijken van de verschillende tandpasta.

Gebruik van de tandpasta

Op welke manier wil je graag tandpasta gebruiken? Wat is überhaupt de reden dat je één van de tandpasta wilt kopen? En wat verwacht je precies van je nieuwe tandpasta?

Dit zijn enkele vragen waar je op voorhand goed over na moet denken. Door je gewenste gebruik goed af te bakenen, ben je in staat om een snelle schifting in het aanbod te maken. Dit betekent onder meer dat je makkelijker tot de beste koop kunt komen.

Vind je het lastig om dit te bepalen? Treed dan eens in gesprek met andere mensen, bijvoorbeeld een vriend of vriendin. Mogelijk kan hij/zij jou van het juiste advies voorzien. Ook is het aan te raden om via het internet wat inspiratie op te doen.

Samenstelling van de tandpasta

Het is ook belangrijk om goed naar de samenstelling van de tandpasta te kijken. Hierbij doelen we op de vormgeving, kleurstelling en andere belangrijke eigenschappen.

Heb je al naar bovenstaande 10 tandpasta gekeken? Dan heb je opgemerkt dat geen enkele variant gelijk is aan een andere variant. Dit maakt het des te belangrijker om goed naar de samenstelling te kijken. Daarbij is het ook van belang om goed naar je gewenste gebruik te kijken.

Prijs & kwaliteit van de tandpasta

Wil je één van de beste tandpasta kopen? Dan moet je voor één van de varianten van de beste merken gaan. Alleen de beste merken zijn in staat om de gewenste kwaliteit te leveren.

Gezond leven doe je uiteraard niet gratis. Om de beste tandpasta te kopen, moet je daarom enig geld investeren. Maar, wat is jouw maximale budget? Ook dat is een belangrijke vraag om goed over na te denken.